Medeltida äventyr i Dubrovnik

Typ av resa: Möten

Dubrovnik är en smått sägenomspunnen stad som genom åren har haft en särställning i Europas historia, där den ligger inklämd i allra mest södra delen av Kroatien vid Adriatiska havet. Staden var från början egentligen två; den ena anlades på holmen Laus av folk som flydde från slaver. Slaverna kom senare och anlade själva en bosättning på landsidan som de kallade Dubrava. Med tiden växte bosättningarna ihop och på 1 000-talet fyllde man igen kanalen som skilde dem åt (det är huvudstråket som idag heter Stradun) och under åren som följde tog man emot flyktingar från alla nationer och drev i huvudsak en fredlig politik. När staden nådde sin topp konkurrerade den med Venedig om den viktiga handeln först och 1808 förlorade man sin självständighet när fransmännen kom.

Idag är Dubrovnik en blomstrande stad och dess läge vid havet i kombination med alla olika folk som har passerat dess portar har format dess matkultur, arkitektur och en gästfrihet som är svår att överträffa.

Dubrovnik har mycket att erbjuda sina besökare och ännu mer om du gillar kombinationen historia, arkitektur och blått hav och vill göra något helt annorlunda. Vad sägs t.ex. om att hålla en konferens på en medeltida karack i trä medan ni seglar ut på Medelhavet, eller hyra ett av palatsen på en klippö och hålla en fest med utsikt över staden åt ena sidan och den vackra skymningen åt den andra? Eller bjuda kollegorna på en middag under stjärnorna på innegården till ett gammalt nunnekloster innanför ringmuren – mitt i staden men ändå avskärmat? För en mer traditionell konferens kan vi nämna Valamar Hotels, som har fem hotell i ett kluster i ett naturreservat och Radisson Blu vid kusten. Bara din fantasi sätter gränserna!

Välkomna till Dubrovnik!

Kontakta mig angående denna resa.


Telefon: +46 42 44 99 772

E-post: manne@micetravel.se

Kontakta oss

MICETRAVEL

Stortorget 2

252 23 Helsingborg

Sverige

IATA: 80-2 1244 0

ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag: 08:30 - 17:00

Lördag - Söndag: Stängt