Krakow – en av Europas vackraste städer!

Typ av resa: Möten

Krakow erbjuder sina besökare en rik kultur, enastående arkitektur och fängslande historia. Staden är gemytlig med sin medeltida känsla och har vid flera tillfällen blivit vald till Europas vackraste stad. Dess oförstörda och genuina centrum med anor från 800-talet präglar stadsbilden med sina små smala men charmiga gator. Centrumkärnan är omgiven av en klassisk stadsmur och inom dess gräns har du tillgång till allt du kan önska dig.

Rynek Glówny är ett av Europas största torg och är vackert beläget centralt i staden med den magnifika Mariakyrkan i närheten. Här trängs restauranger och caféer som slåss om besökare tillsammans med hästdroskor och mini tåg. Vid torget hittar ni också Sukiennice, den gamla tyghallen från 1300-talet som utstrålar stadens forna historia. Krakow var Polens tidigare huvudstad och hade sin storhetstid fram till 1500-talet men förblev därefter en sovstad under en längre tid. Idag blomstrar universitetsstaden Krakow som har ett stort utbud av trevliga pubar och flera restauranger med spännande smaker från både det lokala och internationella köket. Krakow kan också erbjuda flera trevliga hotell, både mindre boutiquehotell men även större konferenshotell som är belägna centralt i staden.

Önskar ni uppleva ett av landets historiska vindslag, kan ni bege er till Auschwitz, detta obarmhärtiga koncentrationsläger där historien kring platsen sätter spår i oss alla. Den vackra och magnifika Saltgruvan i Wieliczka, som tillhör ett av Unescos tolv världsarv och ligger endast några mil utanför Kraków är väl värt ett besök under er vistelse i Krakow.

Kontakta mig angående denna resa.


Telefon: +46 42 44 99 868

E-post: catrin@micetravel.se

Kontakta oss

MICETRAVEL

Stortorget 2

252 23 Helsingborg

Sverige

IATA: 80-2 1244 0

ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag: 08:30 - 17:00

Lördag - Söndag: Stängt