Prag, Den Gyllene Staden!

Typ av resa: Konferens

Prag är en välkänd stad för de flesta och är med sitt läge mitt i Europa perfekt för möten, speciellt för företag som har kontor inte bara i Sverige utan även på kontinenten. Det tar inte lång tid att flyga hit och flygen går ofta.

Men var gör man när man väl är framme? Om man inte bara vill sitta på konferensrummet hela dagarna, det vill säga. Vi hoppar över ölet, det är känt nog och behöver inte presenteras närmare. Vi tittar istället bortom konferensrummet.

Vi vandrar ut från hotellet och över till Gamla stadens torg och ser oss omkring i 360 grader. Där, rakt fram, ligger borgmästarens hur med en fasad i barock stil. Till höger finns Goltz-Kinskýpalatset i Rokoko.
Sedan kommer Týnkyrkan i gotisk stil – här ligger förresten Tycho Brahe begravd. Bakom oss ligger flera smala, höga hus från medeltiden. I ett av dem finns ett fik där Kafka gillade att fika. Vi svänger lite till och ser in i gränderna som leder bort från torget, lite till så ser vi det gamla stadshuset med den astronomiska klockan som har slagit sedan 1410.

Bortom stadshuset skymtar vi St. Nicholas-kyrkan i bländade vitt. Varje byggnad runt torget har en historia att berätta och då har vi inte ens tittat på resten av staden med de hundra tornen. Prag bjuder på jazzklubbar i medeltida källarvalv, topprestauranger som kombinerar tjeckisk lantkost med fransk elegans, små bryggerier vars öl du bara hittar här, små udda museer, konstnärer och mycket, mycket mer.

Konferensen? Nej, den lägger vi inte i ett dammigt bibliotek, utan på en toppmodernt utrustad konferenslokal på något av våra personligt utvalda hotell mitt i Gamla staden.

Välkomna till Prag, Den Gyllene Staden!

Kontakta mig angående denna resa.


Telefon: +46 42 44 99 772

E-post: manne@micetravel.se

Kontakta oss

MICETRAVEL

Stortorget 2

252 23 Helsingborg

Sverige

IATA: 80-2 1244 0

ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag: 08:30 - 17:00

Lördag - Söndag: Stängt