Istanbul – Mellan två kontinenter

Typ av resa: Konferens

Kryddofter från basarerna, böneutrop från minareter, fantastiska palats som dignar av överdådig prakt och rikedom och de vackra färgstarka kakelplattorna i Blå Moskén. Mötet mellan det exotiska Orienten och det moderna Europa med Bosporens vatten som delar världsmetropolen Istanbul.

Med influenserna från båda världarna har historien format Istanbul till den stad som den är idag. I den moderna och nyare delen av staden finns ett brett utbud av trendiga hotell, barer och längs promenadgatan Istiklal finns stadens trendigaste shopping.

På andra sidan sundet i Bosporen breder gamla staden ut sig och erbjuder lockande sevärdheter så som Blå Moskén, Topkapipalatset och det enorma myllret från besökarna på Grand Bazaar. Här kan ni verkligen inspireras av den orientaliska atmosfären till fullo.

I Istanbul kan vi erbjuda konferens i en spännande miljö både på den asiatiska sidan eller Europeiska sidan. Detta i kombination med stadens unika kultur och historia kan ni göra er konferensresa till något ut över det vanliga.

Staden erbjuder ett brett utbud av trevliga restauranger allt från ”ett hål i väggen” till lunchbarer och trendiga gourmetrestauranger med stjärnkockar från när och fjärran. Under vistelsen i Istanbul är det ett måste att prova på någon av landets alla specialiteter. Det turkiska köket är fyllt av spännande smaker, dofter och starka kryddor. Specialiteter så som deras ljuvliga fiskrätter, landets kebab som håller världsklass och Meze som är små turkiska rätter, till detta serveras äkta turkiskt kaffe, öl eller vin. Självklart avslutas middagen med Raki, denna ädla dryck med smak av anis.

Boktips – Matthandlare Olssons död
En man sitter på däcket på en färja utanför Istanbul. Han lutar sig mot relingen och njuter av de varma vindarna. Han är en lagom rund man i sina bästa år och han är inte beredd på att dö.
Det brutala mordet på en svensk matthandlare på affärsresa i Turkiet blir upptakten till en historia om en okänd dotter, en exklusiv matta och – självfallet om den vardag och de drömmar som vi människor har. Skriven av Karin Wahlberg.

Kontakta mig angående denna resa.


Telefon: +46 42 44 99 869

E-post: dennis@micetravel.se

Kontakta oss

MICETRAVEL

Stortorget 2

252 23 Helsingborg

Sverige

IATA: 80-2 1244 0

ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag: 08:30 - 17:00

Lördag - Söndag: Stängt