Shanghai – En pulserande metropol

Typ av resa: Incitament

Välkommen till en pulserande metropol som har allt en världsstad kan erbjuda! Vi erbjuder förstklassig hotellövernattning, kulinariska smakupplevelser och ett program med exotisk krydda. Varför inte göra Tai Chi tillsammans med lokalbefolkningen på morgonen eller besöka ”Pärlströmmen”? Upplev Shanghai från en sidovagn på en motorcykel eller var en Peking opera-artist för en dag!

Shanghai är idag en av världens mest inflytelsesrika städer inom både finans och sjöfart. Staden är också centrum för ekonomi och kultur i Kina. När Beijing var värd för de Olympiska spelen i 2008 var Shanghai värd för World Expo i 2010. Historiens vingslag är högst levande med sevärdheter från den gamla kejsartiden och från en kolonial tidsepok. Vi njuter utsikten över staden 492 m.o.h. i Shanghai Financial Center, också känt som ”Wall Street of China”.

Ta en promenad längs den världsberömda strandpromenaden, ”The Bund”, och stig ombord på en sightseeing båt för att se livet längs Huangpu-floden och stadens skyline i kvällsbelysning. Vid ”The Bund” ligger dåtidens maktcentrum som talar om ett kolonialt förflutet. Peace Hotel, tidigare Cathay Hotel, öppnade i 1929. Gästlistan med celebriteter är lång och i den berömda jazz baren har professionella musiker underhållit en begeistrad publik i sekler. Stadens främsta shoppinggata, Nanjing Road ligger ett stenkast undan. I ”Shanghai Old Town” med traditionell kinesisk arkitektur kan vi njuta friden i Yu Yuan-trädgården. Missa inte publiksuccén, äkta kinesisk akrobatik, med våghalsiga motorcykel-akrobater som gör dödsföraktande tricks närmast svävande i luften. Det äventyrliga Shanghai har något för alla!

Kontakta mig angående denna resa.


Telefon: +46 42 44 99 868

E-post: catrin@micetravel.se

Kontakta oss

MICETRAVEL

Stortorget 2

252 23 Helsingborg

Sverige

IATA: 80-2 1244 0

ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag: 08:30 - 17:00

Lördag - Söndag: Stängt