Mürren – lämnar ingen oberörd!!

Typ av resa: Incitament

Vackert belägen på höga höjder och med fantastisk utsikt, finner ni bergsbyn Mürren i de Schweiziska alperna. Orten tillhör Wengenområdet och erbjuder en suverän offpist som ett komplement till de vanliga pisterna.

I pittoreska Mürren kan ni uppleva ett alpint läge utöver det vanliga. Bergsbyn ligger nämligen på kanten av ett 800 meter högt stup nedanför Schilthorn. Den fantastiska skidåkningen i kombination med det bilfria lugnet i Mürren skapar väldigt unik atmosfär. Det enda sättet att ta sig upp hit är med bergbana eller linbana. Det är vanligare att möta en St Bernhardshund dragande på en kälke i backen än ett motorfordon i byn…

För att bege sig upp till de höga höjderna finns det 15 olika liftar och där är sedan 26 olika nedfarter. De flesta pister ligger någonstans i mellanregistret vad gäller svårighet. Det finns något för absolut alla, från nybörjare till den erfarna åkaren.

James Bond filmen ”I hennes majestäts hemliga tjänst” har satt Mürren på kartan. Uppe på topprestaurangen utspelades en av filmens kändaste scener och när ni ändå är här, åk då James Bond backen där han blev jagad i full fart. Upplev platserna och njut av en god middag på den legendariska restaurangen. Kanske ett James Bond tema denna dag?

Vill ni konferera på höga höjder på en helt unik plats så kan vi erbjuda konferensmöjligheter på toppen av Piz Gloria 2970 möh. Starta konferensen med en James Bond frukost i den roterande restaurangen innan ni slår er ner och startar dagens målinriktande konferens.

Efter en inspirerande konferens med hänförande utsikt, finns det möjlighet att åka offpist eller via den oändligt långa pisten genom ”kanonröret” ner till byn. En gång om året lockas cirka 1800 åkare att prova sina krafter i världens längsta störtlopp vid namn ”Inferno”. Den 16 km långa backen ner till Lauterbrunnen lockar oftast till stordåd.

Önskar ni en paus i er konferens och i er skidåkning, vad sägs om en hockeymatch, ni kollegor emellan på den lokal isrinken. Vi kan också erbjuda en schweizisk afton med god mat och dryck i mysig alpmiljö och avsluta kvällen med rodelfärd från toppen och längs berget ner till byn, en svindlande färd. Raclette och goda viner.

Vi kan också boka in skidlärare och dela upp gruppen efter nivå på skidåkningen. Den sista dagen ordnar vi en tävling där vi anpassar tävlingen efter skidkunskaper. De som är duktigast börjar längst upp i backen medan de aningen mindre duktiga längre ner. Vi bygger upp en isbar där det serveras öl och andra kylda drycker och festligheterna kan starta med en hejdundrande hejarklack och en kommentator som kommenterar loppet…

Kontakta mig angående denna resa.


Telefon: +46 42 44 99 868

E-post: catrin@micetravel.se

Kontakta oss

MICETRAVEL

Stortorget 2

252 23 Helsingborg

Sverige

IATA: 80-2 1244 0

ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag: 08:30 - 17:00

Lördag - Söndag: Stängt