Baskien

Typ av resa: Incitament

Varför inte en rundresa det fantastiska Baskien?

Detta vackra landskap i nordvästra Spanien, där Pyrenéerna möter havet, den rika kulturen och den fantastiskt goda maten.

Resan börjar i Bilbao, denna industri- och hamnstad som har genomgått flera ansiktslyftningar under de senaste årtionden. Bilbao är en perfekt utgångspunkt för att starta er resa i Baskien med många trevliga både mindre och större hotell. Ett väl värt besök är Guggenheim-museet, denna magnifika byggnad av arkitekten Frank O Gehry som erbjuder utställningar av den moderna konsten från mitten av 1900-talet fram till idag. Kanske senare på dagen besöka den gamla delen av staden, Casco Veijo där den lokala befolkningen gärna samlas på kvällen för att avnjuta den Baskiska matkulturen.

Resan fortsätter sedan över berg och dalar och ut till den vackra kusten där San Sebastian breder ut sig längs den hästskoformade La Conchabukten. Kuststaden omges av de lummiga bergsknallar och de vackra stränderna. Förutom detta är staden Baskiens nummer ett på tapas eller Pintxos som det heter i dessa delar. I Parte Vieja, gamla stan är gatorna trånga med ett stort utbud av spännande Tapas som ni kan frossa i. För riktiga finsmakare kan San Sebastian erbjuda någon av stadens Michelinklassade restauranger. Ett faktum är att San Sebastian har fler av dessa än någon annan stad i Spanien.

Psst! Surfsugen? Det sägs att vågorna vid den lilla staden Mundaka cirka 3 mil från Bilbao skall vara i världsklass när det kommer till surfing. Kanske kan detta vara en utmaning för dig och din grupp.

Kontakta mig angående denna resa.


Telefon: +46 42 44 99 868

E-post: catrin@micetravel.se

Kontakta oss

MICETRAVEL

Stortorget 2

252 23 Helsingborg

Sverige

IATA: 80-2 1244 0

ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag: 08:30 - 17:00

Lördag - Söndag: Stängt