Res med Allt om Mat till San Francisco

Typ av resa: Gruppresa

Vi hälsar er alla välkomna till Kalifornien, staten som kan erbjuda något för alla sina besökare från norr till söder. Här finns dramatisk natur, spännande städer och historia från både spanska-mexikanska tider till vilda västern och till guldruschen.

Under några händelserika dagar kommer vi få uppleva drömmen om Kalifornien, där vi startar resan i det mysiga San Francisco, som ofta beskrivs som en storstad med småstads charm och vi avslutar resan med några härliga dagar i det vackra Napa och Sonoma Valley. Napa Valley är ett välkänt vindistrikt där det har tillverkats vin sedan 1858 och betraktas som en av de främsta vinregionerna i USA och världen. Dess härliga medelhavsklimat i kombination med geografiska läget och jordmån är en utomordentligt gynnsamt för produktion av viner.

Vi kommer under vår vistelse i Napa besöka familjen Seghesio vingård, som år 2015 fick Allt om Mat:s årliga och prestigefulla vinpris Gyllene Glaset. Under fem generationer har de förvaltat arvet och skapat Zinfandel viner i Sonoma County. Det är både röda och vita viner som produceras på gården och deras klassiska röda viner har en enorm elegans. Ted Seghesios strävan är att lyfta fram fruktens rena och starka smaker och detta har blivit ett privilegium för gårdens skapande.

Välkomna till Kaliforniens fantastiska vindistrikt!

11 nov: Ankomst till San Francisco
Vid ankomst till Oaklands flygplats möts vi upp av vår lokala chaufför i ankomsthallen med en skylt som det står ”Allt om Mat” på. Chaufför visar oss ut till den väntande bussen som sedan kör oss till vårt hotell i San Francisco. Längs vägen kommer er färdledare Jimmy att berätta mer kring resan och vad som väntar oss dessa dagar i Kalifornien. Passa gärna på att njuta av San Franciscos Skyline som ni ser när ni färdas längs vägen från flygplatsen i Oakland. Efter check in har ni en kort siesta innan ni möts upp för kvällens gemensamma middag på gastropuben och bryggeriet Bartlett Hall. Restaurangen är beläget i hjärtat av staden och fångar sina besökare med en personlig touch och en återspegling av San Franciscos historiska matkonst.

12 nov: Stadsrundtur i San Francisco
Denna dag tillägnar vi San Francisco med många av dess vackra sevärdheter. Vi startar dagen med ett besök på den lokala matmarknaden där vi tittar närmare på deras godsaker som lokal producenter säljer. Vi fortsatter turen tillsammans med vår engelsktalande lokalguide som berättar om platser och byggnader längs vår väg. Sevärdheter så som Union Square, finanskvarteren, Golden Gate, Coit Tower, Fischermans Wharf och mycket, mycket mera är sådant som vi passerar.

Vi avslutar vår tur på Pier 33, där vi njuter av en god lunch på Butterfly med en utsikt över San Franciscos skärgård. Ägaren Rob Lam som också är en prisad kock, har fått mycket inspiration från Vietnamn och sin moders vietnamesiska kokkonst. Smaker från två olika världar möts här och det amerikanska samt vietnamesiska köket bjuder på spännande smakerupplevelse. Efter lunch promenerar vi åter till hotellet längs Fishermans Wharf, passa gärna på att stanna till och se på Sjölejonen som ligger och solar sig i hamnen. Sen eftermiddagen och kvällen har ni sedan på egenhand.

13 nov: Napa Valley
Vi checkar ut efter frukost lämnar vi San Francisco och blickar norr ut mot Kaliforniens berömda vindistrikt Napa och Sonoma Valley. Längs vägen berättar Jimmy mer kring historien om de kaliforniska vinerna och dess populäritet. Ert första besök när ni ankommer till denna vackra del av Kalifornien är Chateaux Carneros, där vingårdens vackra slott har förblivit ett landmärke i Napa och Sonoma valley. Grundaren av vingården är den adliga familjen bakom Champagne Taittinger. I slutet av 70-talet letade Claude Taittinger efter något motsvarande till champagne men i Kalifornien. År 1987 blev han förälskad i denna plats och sedan dess har han bedrivet en produktion med fokus på mousserande viner. Deras distinkta stilar av det mousserande vinet från vintage Brut cuvée till deras lyxiga Le Rêve Blanc de Blancs skapas med druvor från gården. Under vårt besök provar på deras mousserande vin och njuter av den vackra miljön.

Efter vår vinprovning beger vi oss till restaurang Brix and Garden, som bjuder på närodlade ingredienser i lunchen. Mycket av det som serveras odlas i gårdens trädgård. Vi besöker under eftermiddagen Robert Mondavi Winery, som är vacker beläget i dalen. Robert Mondavi har sedan 1966 skapat goda viner med en vision att Napa Valleys viner skall vara i sällskap med världens finaste viner. Hans filosofi är att vinet skall återspegla dess ursprung av jorden, klimatet och förvaltningen av druvan och dess värdefulla smaker och genom detta har Robert Mondavis utformat ett signum och Fumé Blanc. Vi provar Robert Mondavis ädla dryck, vi tittar närmare på gårdens produktion och dess enorma vinkällare.

Senare på eftermiddagen beger vi oss till vårt trevliga hotell Marriott Napa Valley, där vi checkar in och har en siesta innan vi åker till den italienska restaurangen Uva Trattoria Italiana. Här kan vi njuta av den traditionella italienska kokkonsten med säsongsbetonade och ekologiskt odlande ingredienser.

14 nov:
Efter en skön sovmorgon tittar vi närmare på Pine Ridge vingård som är belägen i norra delen av Napa Valley. Gården grundades 1987 av Gary Andrus som hade en vision och vilja att skapa vin på samma sätt som europeiska vinmakare gjorde. Han byggde upp vingården där han utnyttjade de arialens naturliga tillgångar och grävde ut delar av berget. Genom att utnyttja bergets tillgångar har de bevara luftfuktigheten och temperaturen vid vinskapandet. Han planterade Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Malbec, Cabernet Franc och Merlot. Egendomens rykte växte allteftersom åren gick och även arealen växte till dagens 80 hektar som fördelas på fem vingårdsdistrikt. Carneros i söder till Howell Mountain i norr via Stags Leap, Rutherford och Oakville. Under vårt besök tittat vi närmare på vingårdens produktion och vi provar på deras goda viner, efter vår vinprovning bjuder gården på en god lunch.

Efter vårt besök återvänder vi till Napa, där vi stannar till på Napa Premium Outlet, här ni har möjlighet att shoppa. Napa Premium Outlet, har ett stort utbud av märkesbutiker så som Ralph Lauren, Polo, Tommy Hillfinger och Michael Kors m.fl. Kvällen avslutar vi sedan med en gemensam avslutningsmiddag middag på Celadon. Här kan ni njuta av en god middag med inslag från medelhavet i kombination med amerikanska och asiatiska kokkonsten.

15 nov: Gyllene glaset vinnaren Seghesio
Vi startar dagen med avfärd nordöst igenom det vackra Sonoma Valley, i denna dal tillverkas mesta del vita viner. Här finner ni många kända vingårdar som t.ex. den vackra Chateau St Jean med flera. Gamla byggnadsverk som är välbevarade kan vi ses längs vägen och den mest igenkända är kanske stadshuset i Sonoma som användes under inspelningarna av Falcon Crest.

Vårt första besök denna dag är på vingården Copain som ligger i en idyllisk omgivning vid Russian River Valley. Vingården grundades 1999 av den unge vinmakaren Well Guthrie. Under en längre tids studier i USA och arbete hos Chapoutier i norra Rhõne, återvände han till USA och till norra Kalifornien för att finna den perfekta platsen för sitt vinmakeri. Ett av Wells signum är att druvans personlighet skall framhävas i skapelsen av vinet och som ung vinmakare som han är har en förmåga att producera viner som har fenoliskt helt mogen frukt men med bibehållen naturlig syra och relativt låga alkoholhalter. Under vårt besök kommer vi titta närmare på deras produktion och prova på gårdens goda viner.

Vi fortsätter vår rundtur till vingården Seghesio som mottog det prestige fyllda utmärkelsen Gyllene Glaset från Allt om Mat 2015. Vingården har funnit sedan 1895 då Edoardo Seghesio, då han planterade sin första vinranka och sedan dess har generationer bedrivit gården och skapat viner. Detta gör att Seghesio till någon av pionjärer vad det gäller druvan Zinfandel och som är företagets kännemärke. Buteljering under egen etikett började dock först 1983 och 1993 beslutade Seghesio att satsa ytterligare på högkvalitativa viner. Framstegen har varit kolossala och den ovärderliga skatt som Seghesio besitter i sina vingårdar är grundstenen till den utveckling som bara tagit sin början.

Under dagen får vi möjlighet att veta mer kring deras produktion och framtidsvisioner kring skapandet av viner. Självklart får vi också prova på deras omtalade viner med Zinfandel druvan.
Efter en trevlig dag, beger vi oss åter till vårt hotell och vi avslutar med en gemensam middag i hotellets restaurang.

16 nov: Hemresa
Vi passar på att njuta av en skön sovmorgonen innan det är tid att check ut och bege oss söder ut till Oakland, för hemfärd med Norwegian till Stockholm. Vi checkar in på flygplatsen i god tid innan avresa.

Fakta om resan

Datum: 11 – 16 november 2016
Pris prenumerant: 29 900 kr
Pris ordinarier: 30 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 200 kr

Allt detta ingår

Flyg:Boende: Del i dubbelrum med frukost i San Francisco och Napa Valley.
Mat & Dryck: Frukost samtliga dagar, fyra luncher, fyra middagar och fem vinprovningar.
Övrigt: Transport och fullständigt program. Skandinavisk färdledare och engelsktalande lokalguider.

Intresseanmälning

Klicka här för att boka denna resa!

Kontakta mig angående denna resa.


Telefon: +46 42 44 99 868

E-post: catrin@micetravel.se

Kontakta oss

MICETRAVEL

Stortorget 2

252 23 Helsingborg

Sverige

IATA: 80-2 1244 0

ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag: 08:30 - 17:00

Lördag - Söndag: Stängt